Competitie

Stuban doet al vele jaren mee aan de badmintoncompetitie van Badminton Nederland. In het seizoen 2021-2022 neemt Stuban met 8 teams deel aan deze competitie. Thuiswedstrijden worden gespeeld op de zondag van 10.00u tot 13.30u in Hal 1 van het Radboud Sportcentrum (RSC). Uitwedstrijden kunnen in het gehele weekend plaatsvinden of eventueel op een doordeweekse avond. 

Bondscompetitie

De Bondscompetitie is een gemengde competitie die op landelijk niveau wordt gespeeld. Het hoogste niveau is de Eredivisie en het laagste niveau is de achtste divisie. De Ere- en Eerste divisie bestaan uit 10 teams per afdeling en de overige divisies bestaan uit 8 teams per afdeling. De wedstrijden worden gespeeld in de periode van september tot en met januari. De Ere- en Eerste divisie gaan door tot en met mei.

Als team speel je tegen elke tegenstander 2 wedstrijden, namelijk een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd. Tijdens een wedstrijd worden er 8 partijen gespeeld en elke gewonnen partij levert 1 punt op. Alle behaalde punten worden meegenomen voor de stand in de competitie. Na 14 (of 18) wedstrijden wordt er een eindstand opgemaakt. Het team dat alle 14 wedstrijden heeft gewonnen is automatisch kampioen, ook als het team niet de meeste punten heeft verzameld. Heeft er niemand alle wedstrijden gewonnen, dan is het team met de meeste punten kampioen.

Herencompetitie

Naast de bondscompetitie voor gemengde teams is er ook een competitie voor herenteams. Hiervoor bestaan er de niveaus hoofdklasse tot en met derde klasse, maar voor de rest is de opzet van de competitie hetzelfde.


Teamindeling 2021-2022

Team 1 (2de Divisie)

Wietse, Jesse, Esmée & Celine

Team 2 (4de Divisie)

Ruben, Loran, Maaike & Janine

Team 3 (5de Divise)

Boris, Noël, Wouter, Tessa, Merel & Fleurke

Team 4 (6de Divise)

Guo, Joeri, Susan & Mandy

Team 5 (6de Divisie)

Aldo, Simon, Annemijn, Daphne & Charlotte

Team 6 (8de Divisie)

Jelle, Erik, Mark N, Britt, Iris W & Lunya

Team 7 (8de Divisie)

Sven, Rutger, Maite & Iris E

Team 8 (9de Divisie)

Mark D, Jelte, Rivka, Gitte & Tosca