Over Stuban

De Nijmeegse Studenten Badminton Club Stuban, oftewel NSBC Stuban, is een studentensportvereniging voor en door Nijmeegse studenten. De club is opgericht op 30 september 1966 met als doel studenten de mogelijkheid te bieden om badminton op een gezellige en sportieve manier te kunnen beoefenen. Deze mentaliteit is nog steeds hetzelfde.

De vereniging heeft een stabiel ledenbestand van ruim 90 leden. Minstens 80% van onze leden volgt uiteenlopende studies aan de Radboud Universiteit of de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk.

Stuban biedt studenten die geĆÆnteresseerd zijn in badminton de mogelijkheid deze sport wekelijks te beoefenen. Er wordt twee keer per week getraind, voor beginners Ć©Ć©n keer per week. Daarnaast kan er op vrijdagavond vrij gespeeld worden.

Stuban staat voor meer dan alleen badminton. Naast sportieve uitdagingen kunnen leden kennismaken met de gezellige Stubansfeer. Ontspannende en inspannende activiteiten gaan bij Stuban namelijk hand in hand. Zo worden er activiteiten georganiseerd als borrels, onderlinge toernooitjes, etentjes, deelname aan de Batavierenrace en het Stubanweekend.

Competitie

Al jaren is Stuban goed vertegenwoordigd in de verschillende speelniveaus, momenteel van de 3de tot en met de 9de divisie. Een team bestaat meestal uit vier tot zes personen en de verhouding tussen man en vrouw is gelijk of allemaal van hetzelfde geslacht. Jaarlijks neemt ongeveer de helft van onze leden deel aan de competitie.

Accommodatie

De faciliteiten waarvan Stuban gebruik maakt, worden aangeboden door het Radboud Sportcentrum. Het sportcentrum heeft een klantenbestand van ruim 20.000 sporters, ondersteunt 37 verschillende Studentensportverenigingen en biedt zelf meer dan 80 verschillende sporten aan. De trainingen op maandag- en woensdagavond, het vrijspelen op de vrijdagavond en de competitiewedstrijden op zondag worden hier gespeeld. Ook alle andere sportieve evenementen georganiseerd door ons worden hier gehouden.

Visie en missie

Visie
N.S.B.C. Stuban is een diverse vereniging waarin ontwikkeling op sportief gebied vooraan staat. Er kan op verschillende niveaus gebadmintond worden waardoor er voor iedere sporter een geschikte trainingsgroep is. Daarnaast zijn er diverse commissies waarin leden actief betrokken kunnen zijn en de kans krijgen om hun sociale- en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Wij zijn een studentensportvereniging dus gezelligheid is net zo belangrijk als sportiviteit. Naast de commissies is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de vele gezellige activiteiten. Nijmegen staat bekend als een internationale studentenstad. De vereniging doet zijn best om toegankelijk te zijn voor deze studenten. Kortom: Stuban is een vereniging voor iedereen.

Missie
Om deze visie te verwezenlijken wil Stuban trainingen aanbieden waarin alle niveaus worden vertegenwoordigd. Onze trainers bieden daarbij persoonlijke aandacht aan onze leden waardoor iedereen de kans krijgt om zijn niveau omhoog te tillen. Daarnaast wil het bestuur zijn leden motiveren om deel te nemen aan (landelijke) toernooien en/of clinics om dit gewenste niveau te behalen. Ook is het belangrijk om een grote representatie aan te bieden in de competitie. Er kan in verschillende divisies gebadmintond worden. 

Het verenigingsgevoel staat binnen Stuban centraal. Daarom biedt Stuban naast het badmintonnen ook verschillende sociale activiteiten aan waar het bestuur de leden graag ziet. Het bestuur is actief aanwezig bij de activiteiten en betrokken bij de organisatie hiervan. Een goede verbinding met de leden is van belang. Stuban ziet graag dat leden zich inzetten voor de vereniging. De vereniging biedt de kans om jezelf te ontwikkelen in een of meerdere commissies.