Rijncup

Al weer het laatste toernooi in het traditionele toernooi seizoen bij Stuban, de Rijncup, zit er weer op! Op 13 en 14 mei begaven we ons naar Wageningen met een grote delegatie van Stubanezen. Van de 160 deelnemers waren er maar liefst 32 van Stuban! Er waren zelfs avonturiers die op zaterdagochtend met de trein naar Wageningen kwamen, ondanks alle OV beperkingen dat weekend. En gezien de inschrijvingen zo snel vol zaten, waren er ook spelers die slechts 1 onderdeel speelden, wat ook nog eens een afvalsysteem was. Voor de mogelijkheid dat je maar 1 wedstrijd hoeft te spelen toch helemaal naar Wageningen meekomen, dat is nog eens toewijding.

Gedurende de dag werden er vele honderden wedstrijden gespeeld. We hadden maar 1 hal met 9 banen, maar de organisatie had het erg goed geregeld en de wedstrijden volgden elkaar in recordtempo op, waardoor er uiteindelijk amper uitloop was. Een bijkomend voordeel was dat je vanaf de tribune alle wedstrijden kon zien en je niet steeds van zaal hoefde te wisselen.

Op de zaterdagavond konden we genieten van een BBQ waarbij we zelf aan de slag mochten. Het was dat weekend ook nog eens dik in de 20 graden, dus we konden lekker buiten genieten. Hoewel er ook wedstrijden waren gepland rond het avondeten, dus voor sommigen was het meer gehaast schransen. Desalniettemin een prachtige avond. Na zonsondergang was het dan ook tijd voor het legendarische en traditionele feest in een studenten flatkroeg. De drank is hier spotgoedkoop, dus dat betekent escaleren! Bekend zijn vooral de meters bier bij dit feest (12 bier voor 10 euro!). Maar zoals onder Stubanezen bekend, drinkt de praesus (tevens ondergetekende) geen bier, louter baco. De meters brachten Jelle en Sven dan ook tot het fantastische idee om een meter baco te halen (voor slechts 20 euro!). Er is niets mooiers dan een halve kroeg met baco in de hand te zien. Ons kampeerterrein met de tenten lag ook naast de flat, dus je kon rollend en struikelend naar je luchtbed.

Op de vroege zondag moest er weer gespeeld worden. De eerste wedstrijden begonnen al op het onchristelijke tijdstip van 9 uur in de ochtend. Met een simpel doch effectief ontbijt en veel koffie werd er toch enthousiast gestart. Tegen het begin van de middag waren de eerste mensen toch echt afgevallen en gingen de meesten naar huis. Later op de middag begonnen de finales, waarin Stuban toch mooi 4 zilveren medailles won! Zo hebben we genoten van een sportief weekend met heerlijk weer, een geweldig feest en mooie prestaties. Op naar volgend jaar!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s