Kerstdiner

Zoals traditie binnen Stuban, was het rond de Kerst weer tijd voor ons jaarlijkse kerstdiner. Deze keer konden we genieten van de creaties van onze chef Mark N. De PRAC leden verzorgden onder zijn visie een vijfgangendiner. Gebruikelijkerwijs zaten we weer in de studentenkerk met een grote open keuken. Met wat kerstversieringen en sfeerverlichting was het al snel een gezellige boel. De Stubanezen maakten de sfeer af door in kerstchique aan tafel te gaan.

Het diner begon met een insalata caprese als voorgerecht. We gingen meteen door met een pastinaak soep als tussengerecht. Het hoofdgerecht had uiteraard wat meer tijd nodig. Hierbij was er ook nog een vlees variant en een vegetarische optie. Bereid door de chef zelf, kregen de vleeseters een bierstoof met seizoensgroenten. Voor de vegetariërs was er een gemarineerde kool. Om de heerlijke maaltijd goed weg te spoelen, werd er een spoom geserveerd als tweede tussengerecht. Natuurlijk is een diner niet afgerond zonder een overheerlijk dessert. Hiervoor kregen we een soort witte chocolade cheesecake voorgeschoteld. Niet ongelukkig was de hoeveelheid witte chocolade room ietwat verkeerd ingeschat, dus kon de liefhebber nog genieten van een hele bak vol met room. Hoewel ondergetekende uit ervaring kan vertellen dat het minder aan te raden is om een hele eetlepel vol in 1 keer te eten.

Uw veurzitter Sven hield ook nog een korte speech aan het einde, waarin hij iedereen opriep om in het komende jaar weer goed naar elkaar om te blijven kijken. Het is voor jongeren een lastige periode geweest de afgelopen jaren en dat heeft zijn tol gehad op onze mentale gezondheid. Sport is bij uitstek de gelegenheid om vrienden te maken en wat positiviteit in het leven te krijgen. Zeker in zo’n hechte vereniging als Stuban.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s