Stubantoernooi 2023

Op 11 maart was het zo ver, ons jaarlijkse Stubantoernooi! Na maanden van voorbereiding en spanning konden we eindelijk al onze badmintonvrienden uit het hele land uitnodigen om in het prachtige Nijmegen te komen spelen. In recordtempo hadden we al 166 inschrijvingen, waardoor we de inschrijving zelfs eerder moesten sluiten wegens capaciteitsgebrek.

Op zaterdag om 8:00 waren de vrijwilligers al aanwezig om alles op te zetten en de zalen te versieren. De commissie was zo lief om voor ons allerlei baksels te maken, dus we konden met een goedgevulde maag aan de slag. Om 9:00 begonnen dan de eerste wedstrijden. Er werd bij ons toernooi gespeeld in de categorieën 3, 6 en 8. De hele dag lang werden er wedstrijden gespeeld in onze 2 zalen. Het toernooi verliep verrassend soepel. We liepen de hele dag op schema, zelfs een klein beetje voor op schema, iets wat ongekend is voor een badmintontoernooi.

Er werd tussendoor ook naarstig gezocht naar de hints en clues die door het hele sportcentrum hingen om de Murder Mystery op te lossen! Het arme commissielid Afgemaakte Aldo was vermoord, maar wie van de overige leden was de schuldige? En met welk badminton attribuut en waar in het sportcentrum was de moord gepleegd? Mark D, Rivka en Gitte hadden uiteindelijk alle hints uitgewerkt en waren erachter gekomen dat het de enige echte toernooileider Jokkende Jelte was die Aldo had vergiftigd met een bidon in de berging.

Om 19:30 werden de laatste finales gespeeld en hierna was direct de prijsuitreiking. De winnaars kregen een heuse Stubanbidon en mochten op de foto met Ruben in ons Tijgetje kostuum, wat wil je nog meer. Ook de oplossers van de Murder Mystery werden hiervoor beloond.

Na het opruimen van de zalen begaven we ons naar het cafĂ© De Professor voor heerlijke pizza’s als zuurverdiend diner. Aansluitend vond hier ook het feest plaats. Naast natuurlijk een hoop Stubanezen waren er ook nog een hoop externe deelnemers aanwezig die een slaapplek hadden geregeld in Nijmegen. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag vol sport en plezier! Hopelijk tot volgend jaar, dan hebben we ook een nieuwe verrassing in petto…

Alle foto’s van het Stubantoernooi 2023 zijn ook hier te vinden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s