Vrienden-Familie Toernooi

Op een zonnige zaterdag 22 april was het weer tijd voor een jaarlijkse traditie, alleen dit keer in nieuwe vorm. Wat voorheen het NUIK (Nijmeegs Universitair Invitatie Kampioenschap) heette, is sinds dit jaar omgedoopt tot het Vrienden-Familie Toernooi. We merkten dat het collectieve geheugen van Stuban toch aan het vernieuwen was, en dat vrijwel niemand meer wist waar het NUIK voor stond en wat er gedaan werd. Vandaar de nieuwe en meer vanzelfsprekende naam.

Een korte uitleg voor de mensen die het niet kennen. Bij het Vrienden-Familie Toernooi strijden Stubanezen samen met een broer, zus, ouder, vriend of wat dan ook in een soort dubbelwedstrijd. De tweetallen rouleren steeds door en je moet zo veel mogelijk punten scoren in een bepaalde tijd. Degene met het hoogste gemiddelde aantal punten per wedstrijd wint!

Het werd een leuke dag vol enthousiasme! Natuurlijk was niet iedereen even goed, maar dat maakte het ook wel leuk. Een goede oefening voor de ervaren badmintonner om eens compleet onverwachte shuttles te krijgen. En voor de mensen die nog nooit hadden gebadmintond een goede conditie oefening 😉 Badminton is altijd zwaarder dan mensen denken!

Het toernooi werd gewonnen door Monica en haar broer. Een koppel met 2 mensen die ook daadwerkelijk op badminton zitten, gooit automatisch hoge ogen. Achteraf konden we nog genieten van een lekker diner gemaakt door de commissie. Zeker de 30 kilo couscous die Flip had gemaakt viel in de smaak, maar was genoeg om half Afrika mee te voeden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s